Access denied for user 'UNKNOWN_USER'@'localhost' (using password: NO) Szkoła Podstawowa im. Jana Pawła II w Bieniewicach
  Strona Główna | Dokumenty szkolne | Rekrutacja do szkoły | Galeria | Plan lekcji | Kalendarz imprez | Szukaj 22.11.2024 00:54:56  
Nawigacja
Strona Główna
O szkole...
Misja szkoły
Dokumenty szkolne
Godziny dostępności nauczycieli
Historia szkoły
Rada Pedagogiczna
Rekrutacja do szkoły
Patron szkoły
Spacer po szkole...
Udział w programach UE
Program "Szkolny Klub Sportowy 2017"
B&N
Karta rowerowa
Program "Błońskie szkoły kompetencji"
E-Szkoły
Laboratoria przyszłości
Projekt „Ponadnarodowa mobilność uczniów”
Galeria

Plan lekcji
Podręczniki szkolne
Rozkład dzwonków
Kalendarz imprez
Samorząd Uczniowski
Rada Rodziców
Konkursy
Gazetka szkolna

Świetlica szkolna
Pedagog i Psycholog
Profilaktyka
Sekretariat
Biblioteka
Pedagog Terapeuta
Logopeda
Szukaj



Ostatnie Artykuły
Absolwenci szkoły -...
Absolwenci szkoły -...
Absolwenci szkoły -...
Absolwenci szkoły -...
Nowy plac zabaw dla ...

Warsztaty kulinarne w klasie IIA
          Poza najważniejszymi atrybutami każdego ucznia, nieodłącznym elementem wyposażenia tornistra powinno stać się pożywne i dodające energii drugie śniadanie. Smaczne, zdrowe, a do tego urozmaicone.
26 października uczniowie klasy IIA wzięli udział w warsztatach kulinarnych. W tym dniu wszystkie mamy zwolnione były od przygotowania swoim pociechom II śniadania do szkoły, ponieważ dzieci pod czujnym okiem pani Katarzyny Mielcarz – wychowawczyni klasy, wykonały samodzielnie kanapki.
Dzieci przyniosły do szkoły potrzebne produkty i przygotowywały smaczne, pełne witamin kanapki. Uczniowie nim zabrali się do pracy dokładnie umyli ręce, po czym przygotowali noże, deski do krojenia i rzucili się w wir pracy, która przyniosła wszystkim wiele radości.
Najwspanialszym momentem dla uczniów, zwieńczeniem zajęć była radość i satysfakcja ze wspólnie przyrządzonych kolorowych kanapek czyli poczęstunku - efektu własnej pracy. Podczas degustacji dzieci przekonały się, że najlepiej smakują kanapki wykonane własnoręcznie. Wiedzą już, jakie korzyści wynikają ze spożywania drugiego śniadania.
Zajęcia miały charakter praktyczno-teoretyczny, bo w wesołej, swobodnej atmosferze realizowane były zagadnienia dotyczące racjonalnego żywienia, odpowiedniej diety, planowania i przyrządzania różnych potraw. Przy tym były “bardzo smaczne i bardzo kolorowe”.
Zajęcia kulinarne są doskonałym źródłem wiedzy dla uczniów. Nasze jedzenie bowiem, zawiera wiele informacji o świecie w którym żyjemy, jest przecież jego częścią. Ze względu na wielorakie doznania zmysłowe zajęcia są sposobnością do poznawania otoczenia i integracji zmysłów w naturalnych, w niewymuszonych sytuacjach.









Komentarze
Brak komentarzy.
Dodaj komentarz
Zaloguj się, żeby móc dodawać komentarze.
Oceny
Dodawanie ocen dostępne tylko dla zalogowanych Użytkowników.

Proszę się zalogować lub zarejestrować, żeby móc dodawać oceny.

Brak ocen.
Zaloguj się do e-dziennika
Jesteśmy na Facebooku
Użytkowników Online
Gości Online: 12
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanch Uzytkowników: 3
Nieaktywowany Użytkownik: 0
Najnowszy Użytkownik: bartek
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło



Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.